Defrancq in een notendop

Group Defrancq is een organisatie met ruim 150 medewerkers. Zij is een toonaangevende en krachtige organisatie van bedrijven met verschillende activiteiten in de productie en verkoop van dak- en gevelmaterialen. In België en Nederland bedienen de Defrancq vestigingen vele zinkwerkers, dakdekkers, installateurs en loodgieters.

Defrancq kenmerkt zich door een overzichtelijke structuur en korte communicatielijnen en is de organisatie waar 'alles' mogelijk is binnen de 'dakwereld'.

Defrancq Nederland

Na succesvolle uitbreidingen in België was het de beurt aan Nederland. In 1995 is het eerste filiaal in Rijen geopend en in 2004 is daar Zwaag bijgekomen. Vanuit deze twee filialen worden klanten door het gehele land bediend. Klik hier voor meer informatie over Defrancq Nederland.

Group Defrancq

In 1980 start Geert Cool samen met zijn echtgenote Rina Defrancq met de verkoop van haken en beugels voor dakgoten aan professionele dakdekkers- en aannemingsbedrijven. Omdat de klanten steeds vaker om dakgoten vragen, nemen zij ook dit product snel op in hun assortiment. De explosieve groei dwingt Defrancq het bedrijfspand in Hooglede te verlaten en zich te vestigen in (het West-Vlaamse) Roeselare. Al sinds 1989 produceert Defrancq dakgoten, afvoerbuizen, goothaken en andere daktoebehoren in zink en koper. Door de jaren heen werd hard gewerkt aan de uitbreiding van de productiemogelijkheden en werd het assortiment steeds uitgebreider.

Als gevolg van de toenemende vraag vanuit Frankrijk besluiten Geert en Rina eind jaren tachtig een buitenlands verkoopkantoor op te starten onder de naam MCP Defrancq (Matériaux Construction Pliage). Twee jaar later, in 1992, opent Defrancq in Hoboken (Antwerpen) een tweede Belgisch verkoopfiliaal. In de daaropvolgende jaren schieten de Defrancq vestigingen in België en Frankrijk als paddenstoelen uit de grond. Het succes van Defrancq wordt in Nederland gelanceerd met de oprichting van Defrancq Nederland B.V. in 1995.

Het ijkpunt in de geschiedenis van Defrancq is de overname van de onderneming Georges Luypaert BVBA in 2013. De overname is voor Defrancq een grote meerwaarde door de locatie van de 3 vestigingen. Door hun spreiding in Sint-Pieters-Leeuw, Court-Saint Etienne en het hartje van Brussel, vullen ze de kaart van Defrancq perfect aan. De meest recente overname van de lokale verdeler Nokerman in Marcinelle (Charleroi) is gerealiseerd in 2017. Intussen telt onze groep in België 20 vestigingen en in Nederland 2 vestigingen. Verdere expansie in binnen- en buitenland is volop aan de gang, waardoor onze actieradius alsmaar groter wordt.