Group DEFRANCQ in een notendop

Group DEFRANCQ is een organisatie met ruim 300 medewerkers. Zij is een toonaangevend en krachtig overkoepelende organisatie van bedrijven met verschillende activiteiten in de productie en verkoop van dak- en gevelmaterialen. In België, Nederland en Frankrijk bedienen de DEFRANCQ-bedrijven vele aannemings-, dakdekkers- en bouwbedrijven.

DEFRANCQ kenmerkt zich door een overzichtelijke structuur en korte communicatielijnen en is de organisatie waar 'alles' mogelijk is binnen de 'dakwereld'. 

Historiek Group DEFRANCQ

In 1980 start Geert Cool samen met zijn echtgenote Rina Defrancq met de verkoop van haken en beugels voor dakgoten aan professionele dakdekkers- en aannemingsbedrijven. Omdat de klanten steeds vaker om dakgoten vragen, nemen zij ook dit product snel op in hun assortiment. De explosieve groei dwingt DEFRANCQ het bedrijfspand in Hooglede te verlaten en zich te vestigen in (het West-Vlaamse) Roeselare. Al sinds 1989 produceert DEFRANCQ dakgoten, afvoerbuizen, goothaken en andere daktoebehoren in zink en koper. Door de jaren heen werd hard gewerkt aan de uitbreiding van de productiemogelijkheden en werd het assortiment steeds uitgebreider. Als gevolg van de toenemende vraag vanuit Frankrijk besluiten Geert en Rina eind jaren tachtig een buitenlands verkoopkantoor op te starten onder de naam MCP DEFRANCQ (Matériaux Construction Pliage). Twee jaar later, in 1992, opent DEFRANCQ in Hoboken (Antwerpen) een tweede Belgisch verkoopfiliaal. In de daaropvolgende jaren schieten de DF vestigingen in België en Frankrijk als paddenstoelen uit de grond. Het succes van DEFRANCQ wordt bij onze Noorderburen gelanceerd met de oprichting van DEFRANCQ Nederland BV in 1995. Het meest recente ijkpunt in de geschiedenis van DEFRANCQ is de overname van de onderneming Georges Luypaert BVBA in 2013. De overname is voor DEFRANCQ een grote meerwaarde door de locatie van de 3 vestigingen. Door hun spreiding in Sint-Pieters-Leeuw, Court-Saint Etienne en het hartje van Brussel, vullen ze de kaart van DEFRANCQ perfect aan. Intussen telt onze groep in België 17 vestigingen, 13 in Frankrijk en 2 in Nederland. Verdere expansie in binnen- en buitenland is volop aan de gang, waardoor onze actieradius alsmaar groter wordt.